Cégvilág

A lakosság még jegyezhet RFV kötvényt

Az RFV2014/A kötvények intézményi jegyzése az RFV várakozásainak megfelelően, sikeresen zárult. Ezáltal az RFV projektjeinek megvalósításához szükséges időarányos források a társaság rendelkezésére állnak. A folyamatban lévő lakossági (nem intézményi) jegyzés is jól halad. A lakossági befektetők december 3-ig jegyezhetik az értékpapírokat.

A 2010 november 22-én indult, RFV2014/A elnevezésű kötvények jegyzése az intézményi befektetők számára a mai napon lezárult – tájékoztatott a társaság . Az intézményi befektetők közel 1,4 milliárd forint értékű kötvényt jegyeztek le. A kötvények lakossági jegyzése terv szerint halad. A lakossági befektetők december 03-ig jegyezhetik az értékpapírt.

Az RFV Nyrt. a vállalati kötvénykibocsátásának első csomagját szeptemberben vásárolhatták meg a befektetők. Az értékpapírra több mint másfélszeres volt a kereslet. Ez tette célszerűvé, hogy a kötvények második kibocsátásakor a társaság két jegyzési eljárást indított párhuzamosan: egyet intézményi, egy másikat pedig a lakossági (nem intézményi) befektetők számára.

Az RFV2014/A elnevezésű 10,44 százalék fix kamatozású, névre szóló, dematerializált értékpapír. A kötvényeket a társaság 10.6 százalékos (EHM) hozammal, a névértékhez képest diszkonttal bocsátotta ki. A kötvények névértéke 100.000 forint, futamidejük 3,25 év. A tőketörlesztés a futamidő végén egy összegben történik. A kötvények Tartós Befektetési Számlára (TBSZ) is elhelyezhetőek, tehát adómentes befektetési lehetőségnek minősülhetnek. Az értékpapírok forgalmazója az Equilor Befektetési Zrt.

részvények kötvénykibocsátás rfv értékpapírok jegyzés Equilor
Kapcsolódó cikkek