Cégvilág

A Suzuki bukta a legnagyobbat - A legkelendőbb autók

Október volt a negyedik hónap az idén, amikor több személyautó kapott rendszámot, mint a tavalyi év azonos időszakában.

A kereskedők azonban mégsem sóhajthatnak fel, hiszen az első tíz hónap alatt forgalomba helyezett 36 089 kocsi 31 százalékkal, vagyis 16 325 darabbal marad el a tavalyi tízhavi értékesítési szinttől.

A húsz legnagyobb mennyiséget eladott márka közül csupán a Skoda növelte értékesítését: 832-vel 3733-ra emelkedett a márka tízhavi forgalma, amivel a piac második legnagyobb szereplője lett a Ford után.

A legnagyobb mértékben a piacot másfél évtizedig megközelíthetetlenül uraló Suzuki eladásai csökkentek az említett időszak alatt, mégpedig 4530 darabbal. A magyar autópiac érdekes sajátossága, hogy a legkelendőbb márka, az október végéig 4283 autót eladó Ford forgalmi visszaesés szempontjából a második helyre került, hiszen a nagy flottaeladások ellenére is 2581 kocsival kevesebbet helyezett forgalomba. A 3617 darabos értékesítési szinttel a toplista negyedik helyén tanyázó Opel eladásai pedig 2291 darabbal estek vissza.

Ami a modellek versenyét illeti, a múlt hónapban egy 167 darabos flottaeladás révén előzte meg a Skoda Octaviát a Ford Focus, a harmadik legkelendőbb modellnek az Opel Astra bizonyult.

További részletek a holnapi Világgazdaságban

eladás Ford Suzuki Skoda autó JATO autóeladás márka kereskedő
Kapcsolódó cikkek