Cégvilág

Figyelem! Súlyos hiba az Explorer minden verziójában

A Microsoft ma figyelmeztetést adott ki, mert egy az összes Internet Explorer verzióban megtalálható biztonsági rés súlyos fenyegetést jelenthet a megfelelő védelemmel nem rendelkező felhasználóknak.

A biztonsági rés a számos weboldal által használt "Cascading Style Sheets" megjelenítési módszer alkalmazása esetén képes rosszindulatú szoftvert beágyazni az Internet Explorer memóriájába. A Microsoft szerint már nyilvánosságra hoztak olyan kódokat, amelyek kihasználják a gyengeséget, ugyanakkor a vállalat ideiglenes javítást tett közzé a probléma teljes orvoslásáig – tudósít a BBC.

Dave Forstrom, a Microsoft biztonságtechnológiai illetékese elmondta: tudomásuk szerint eddig nem történt a fenti rést kihasználó támadás. A cég egy letölthető szerszámkészlet használatát ajánlja a felhasználóknak. Ehhez a Windows XP egyes verzióit frissíteni kell és a védelem még így sem lesz teljes, mivel a szoftver bizonyos elemei csak a Vista és a Windows 7 operációs rendszerrel együtt működnek maradéktalanul.

Internet Explorer Vista windows XP Microsoft biztonsági rés frissítés
Kapcsolódó cikkek