Cégvilág

Az Apple azt szeretné, ha iPhone-nal fizetnénk

Az Apple egy elemző cég szerint az NFC technológia bevezetését tervezi az iPhone és az iPad esetében azért, hogy a készülékekről közvetlenül fizethessenek a felhasználók.

Az Envisionearing Group igazgatója tudni véli, hogy a következő, az AT&T hálózatában forgalmazott iPhone-ok, valamint az iPad új verziója már magába foglalja a Near Field Communication (NFC) képességet, aminek lényege, hogy az adott eszközt a terminálhoz közelítve bankkártyaként használhatja a tulajdonos. Az Apple partnereként dolgozó elemző cég már az idén számít a fizetésre alkalmas eszközök megjelenésére - jelenti a Bloomberg.

A terv igen nagy hasznot hajthat az Apple-nek, hiszen ezzel saját szolgáltatásával válthatja ki az olyan pénzforgalmi óriások által nyújtott programokat, mint a Visa, a MasterCard vagy akár az internetes fizetésre szakosodó PayPal.

Ezzel az Apple egyrészt csökkentheti a saját költségeit, hiszen jelenleg minden egyes, az iTuneson lebonyolított vásárlás után tranzakciós díjat fizet valamelyik kártyatársaságnak. Ráadásul az Apple így további információkat szerezhet a felhasználói viselkedéséről, amit azután hirdetőknek értékesíthet tovább, hiszen a célzott, viselkedés alapú reklámok egyre nagyobb teret hódítanak a mobileszközök terjedésével.

MasterCard itunes Apple iPad NFC fizetés iPhone Visa
Kapcsolódó cikkek