Cégvilág

A Kanári-szigeteken mindenki örül

A Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigeteket a szokásosnál mintegy 300 ezerrel több külföldi turista keresheti fel a téli szezonban annak nyomán, hogy Egyiptomban és Tunéziában politikai harcok kezdődtek.

Mindkét arab ország olcsóbb pihenési lehetőséget kínált a Kanári-szigeteknél, ám a múlt hónapban kitört zavargások miatt a külföldi turisták menekülni kényszerültek és nem valószínű, hogy a következő hónapokban visszatérnek. A legnagyobb utazási irodák, például a TUI vagy a Thomas törölték egyiptomi útjaikat és alternatív desztinációkat javasolnak a leendő utasok számára.

Ricardo Armas, a Kanári-szigeteki regionális kormányzat turisztikai miniszterhelyettese szerint az utazási irodák jelezték, hogy az április végével záruló téli szezonban akár 300 ezerrel több külföldi turistával számolnak – tudósít az AFP. Így a szigeteken működő hotelek kihasználtsága 80-85 százalékra nőhet. A miniszter szerint elsősorban brit, német és skandináv turisták választják a Szigeteket Tunézia és Egyiptom helyett. Ugyanakkor a helyi vendéglátók sok olasz, francia, lengyel és orosz látogatóra is számítanak.

Az ENSZ turisztikai szervezetének (UNWTO) friss felmérése szerint Spanyolország a negyedik leglátogatottabb állam Franciaország, az Egyesült Államok és Kína mögött. A mediterrán ország egyébként a múlt évben veszítette el harmadik helyét a toplistán Kína javára. Az ázsiai ország az UNWTO szerint 2020-ra a világ legnépszerűbb desztinációja lesz.

Egyiptomban továbbra is folytatódnak a tüntetések, Hoszni Mubarak elnük pedig újabb és újabb engedményekkel próbálja csitítani a kedélyeket és egyúttal elérni, hogy harminc évnyi kormányzás után se kelljen lemondania.

UNWTO Turista Spanyolország kanári-szigetek utazási iroda
Kapcsolódó cikkek