Cégvilág

Elnézést kért Szócska Miklós a kórházvezetőktől

Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár szerint elérkezett az idő a tisztújításra, de egyben elnézést is kért a kórházvezetőktől.

Most jött el a megfelelő pillanat ahhoz, hogy szakmai alapon tisztújítás történjen az  egészségügyi intézmények élén. Ez nem jelenti azt, hogy feltétlenül mindenhol vezetőcsere lesz, a pályázat nyitott – mondta ma délután Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár azt követően, hogy munkaértekezletet tartott az állami fenntartású egészségügyi intézmények és háttérintézmények vezetőinek. Egyben  elnézést kért azoktól, akik a közlönyből értesültek a állásuk meghirdetéséről.

A pályáztatás oka, hogy januártól módosult a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény módosult: lehetővé tette a fenntartóknak, hogy a január 1-én betöltött határozatlan időre szóló vezetői megbízásokat felülvizsgálhassa és február 28-ig új vezetői pályázatot írhasson ki. Ezzel egyidejűleg egyéb vezető állású munkavállalókra is pályázatot írt ki a Nemzeti Erőforrás Minisztérium.

Szócska Miklós kórházvezetők pályázat
Kapcsolódó cikkek