Cégvilág

Asus tábla-PC "varázsceruzával" - Videó

Az Engadget megfogalmazása szerint a Microsoft továbbra is Bill Gates álmait szeretné megvalósítani, ennek tudható be a Windows 7 operációs rendszerrel működő tábla kialakítása.

A Microsoft csaknem egy évtizede szeretne megjelentetni egy olyan, érintőképernyős PC-t, amely elsősorban stylusszal vezérelhető. Ennek eddig legjobb megtestesülése az Engadget szerint az Asus Eee Slate.

A Windows 7-et használó tábla PC ugyanis egy Wacom digitális tollal irányítható, emellett azért egy bluetooth kapcsolódással szerelt billentyűzet is jár hozzá, így a Microsoft szerint egyszerre „nagyon PC” és „nem nagyon PC”. Ezt számos, marketing célú videó próbálja demonstrálni, amelyek közül az üzleti felhasználóknak célzott anyag látható lent.

A látványos működésű tábla 12,1 hüvelykes kijelzővel szerelt és Core-i5 processzor hatja. 64 gigabájtos SSD memóriájával és 2, illetve 4 gigabájt RAM-jávala készülék elég erősnek tekinthető. Az Asus célja, hogy az üzleti és a magánfelhasználókat egyaránt meghódítsa, de a beépített kamera és a HDMI csatlakozó arra utal, hogy inkább a nappaliban és nem a dolgozószobában kaphat helyt a készülék

stylus asus Eee Slate tábla-PC Windows 7
Kapcsolódó cikkek