Cégvilág

Fukusima - Még mindig ég az atomerőmű hármas blokkja

Újrakezdődtek a mentési munkálatok a földrengésben és a cunamiban megsérült fukusimai atomerőműben, annak ellenére, hogy a jelentések szerint ég az atomerőmű hármas blokkja.

Újra füstöt jelentettek a fukusimai atomerőmű hármas blokkjából. A japán hatóság szerint a füst a reaktorblokk égő alkatrészeiből származik. A kettes blokk felett is fehér gőzfelhő látható, ott minden bizonnyal a hűtővíz párolog el a fűtőelemekről.

A március 9-én történt földrengés után lecsapó cunami hullámai a legfrissebb jelentések szerint Fukusima térségében elérték a 14 méteres magasságot. Az erőművet a jelentés szerint legfeljebb hét méteres hullámmagasság kivédésére tervezték.

A földrengésről minden egy helyen itt olvasható!

Tegnap a japán hatóságok elrendelték az atomerőműben dolgozó munkások evakuálását, miután szürke füst kezdett terjengeni a sérült hármas blokk felett. A műszerek már azelőtt a nyomás emelkedését regisztrálták a sérült reaktorblokkban. A szóvivő szerint a munkásoknak nem volt más választásuk, mint felhagyni a hűtési munkákkal és visszavonulni a legveszélyesebb zónákból.

Korábban a japán hatóságok úgy nyilatkoztak, hogy lassan stabilizálódik a helyzet a fukusimai atomerőműben. A friss hírek szerint a füst a harmadik blokkból szállt fel, ugyanakkor egyelőre nem mértek magasabb radioaktivitást Fukusima környezetében.

földrengés atomkatasztrófa Fukusima atomeraktor atomerőmű cunami
Kapcsolódó cikkek