Cégvilág

Hét veszélyes terméket jelentett Magyarország - Részletek

A magyar hatóságok négyfajta játékról és több elektronikai termékről tettek jelentést az EU gyorsriasztási rendszerében, mivel az áruk veszélyesek lehetnek.

A veszélyesnek nyilvánított játékok mindegyik Kínából származik, ezek közé tartozik egy Scooby Doo kulcstartó, amely nem felel meg a vonatkozó uniós szabálynak és kisebb gyerekek esetében fulladást okozhat. Ugyanilyen okból jelentette Magyarország a Western Cowbox Sheriff Play-set elnevezésű készletet, amelyben műanyag bilincs, pisztoly, céltábla és tapadókorongos lövedékek találhatóak. A fulladásveszély miatt került fel a listára The Special Gun elnevezésű játékfegyver is, illetve egy harmadik játékpisztoly - derül ki a RAPEX adatbázisából.

Szintén a listára került a Casibao márkájú, Kínában gyártott LED lámpa, amely nem rendelkezik megfelelő szigeteléssel, ezért áramütést okozhat, illetve a termék tüzet okozhat az esetleges túlmelegedés miatt. A Soho Office Solutions kínai gyártmányú asztali lámpa miatt is ezért küldött gyorsriasztást Magyarország. A március 18-val végződő héten jelentett veszélyes termékek közül az egyetlen nem kínai származású darab egy román hosszabbító, a Romcab márkájú termék áramütést okozhat, mivel nem látták el megfelelő földeléssel.

gyorsriasztás RAPEX fulladás EU veszélyes termék játék kínai
Kapcsolódó cikkek