Cégvilág

Kelet-Európában bővít a Vapiano

Elsősorban Kelet-Európában bővítené tovább hálózatát a Vapiano tulajdonosa. A részben franchise-rendszerben működő hálózat idén már az Egyesült Államokban nyitott éttermet, a jelentős növekedési lehetőségeket azonban régiónkban látja.

A német Vapiano SE 2014-re szeretné megduplázni a jelenlegi 90 üzletét – írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). A legnagyobb bővítést a kelet-európai országokban tervezi a vállalat, mivel a 2012-es európai labdarúgó bajnokságra - amelyet Lengyelország és Ukrajna közösen szervez - számos szurkoló érkezik majd Nyugat-Európából is.

Mindemellett nem elhanyagolható a helyi kereslet sem, hiszen a vezérigazgató szerint a Vapiano koncepciója remekül bevált ezeken a piacokon. A 2002-ben alapított Vapiano éttermekben olasz jellegű ételeket készítenek helyben, de gyorséttermi rendeléssel.

A Vapiano a régióban Magyarországon, Szlovákiában, Szerbiában és Horvátországban működtet éttermeket. A vállalat árbevétele tavaly Európában 29,1 százalékkal 123 millió euróra emelkedett. A legtöbb bevételt azonban továbbra is a német piac adja. A teljes bevétel 62 százalékát a honi éttermek adják.

Magyarországon két Vapiano üzemel Budapesten. Az egyik a belvárosi Bécsi utcában, a másik pedig Óbudán.

étterem lánc gyorsétterem szolgáltatás Vapiano Kelet-Európa
Kapcsolódó cikkek