Cégvilág

Országjárás után kórházi leltárt készít Szócska

Teljes leltár készül a hazai egészségügyi intézményekről - közölte az Egészségügyért Felelős Államtitkárság sajtóosztálya, annak kapcsán, hogy ma este a fővárosi intézmények dolgozóival történő fórummal véget ér országjáró körútja.

Ma délelőtt a budapesti intézmények fenntartóival és az intézmények vezetőivel tárgyalt. Kiderült, hogy az itt lévő intézményeket 9 fenntartó működteti, ez is oka az ellátórendszert sújtó gondoknak. A fővárosban ezért gyors, a tulajdonosi réteget is érintő változásra van szükség, annak érdekében, hogy a rendszerben lévő tartalékokat minél gyorsabban vissza lehessen forgatni.

Az országos egészségügyi felmérés néhány hónapon belül befejeződik, és szeptemberben megkezdődhet a Semmelweis Tervben  vázolt progresszív ellátási modell kialakítása, így a nagytérségi centrumok létrehozása.

A január 20-án kezdődött körút során az államtitkár összesen 19 helyszínen csaknem minden fenntartóval és intézményvezetővel személyesen találkozott, és tárgyalt  a Semmelweis Terv elemeiről. A szakmai egyeztetésekre minden esetben meghívta az adott megye kormánymegbízottját, a megyei kormányhivatalok főigazgatóit, valamennyi kórház igazgatóját és fenntartóját, az országgyűlési képviselőket, a járóbeteg-ellátó intézmények vezetőit, valamint a területi OEP és ÁNTSZ vezetőit.

 

Budapest országjárás Szócska Miklós
Kapcsolódó cikkek