Az E.On és az Émász túllépte, a az EdF Démász és az Elmű viszont nem használta ki a jogszabályilag engedélyezett árrést 2010-ben.

Közzétett vizsgálati eredményében azonban arra is felhívja a figyelmet a Magyar Energia Hivatal (MEH), hogy a szolgáltatók előre csak viszonylagos pontossággal tudják megtervezni az árrésüket, amit időközben több tényező is befolyásol. A hivatal megállapította, hogy az engedélyezett árréstől való eltérés nem a cégek jogszabálysértő magatartásából adódott.

Ettől persze még vissza kell téríteniük a többletként beszedett pénzt, illetve jogukban áll beszedni azt az összeget, amit áraikban tévesen nem érvényesítettek. Ez azt jelenti, hogy az E.On 2011-ben a számára engedélyezettnél körülbelül 30 fillérrel, az Émász pedig mintegy 5 fillérrel alacsonyabb árat alkalmazhat. Az EdF Démász és az Elmű tarifája viszont mintegy 10 fillérrel magasabb lehet. Mindez azt is jelenti, hogy a hatóságilag engedélyezett árréstől való eltérés rendezése tényleges, külön pénzmozgással nem fog járni.