MeH

Elszabadult méhek miatt áll a forgalom

Méhek szabadultak el egy közlekedési baleset során kedden délelőtt a Vas megyei Pácsony közelében.
2017.06.13 Olvasási idő:

FM: a méhészkedés jelentősége megkérdőjelezhetetlen

A méhészkedés jelentősége megkérdőjelezhetetlen, a közvetlen gazdasági hatása milliárdokban mérhető – közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára.
2017.04.30 Olvasási idő:

Veszélybe kerülhet a nukleáris biztonság

A Magyar Nukleáris Társaság határozottan ellenzi az Országos Atomenergia Hivatal, a Magyar Energia Hivatal és a Magyar Bányászati és Földtani Hivatal összevonásának tervét, mivel megítélése szerint az összevonás veszélyeztetné a nukleáris biztonságot.
2013.01.11 Olvasási idő:

Megugrik a hazai cégek áramszámlája

Az egész magyar gazdaság megfizeti a januártól hatályos rezsicsökkentés árát. A szabályozás ugyanis úgy hozta ki a decemberinél olcsóbb lakossági áramot, gázt, és távhőt, hogy a háztartásokra mostantól rá nem terhelt költségeket a vállalkozásokkal fizetteti meg. Emiatt a kkv-knek az áram januártól 19 százalékkal drágul, végszámlájuk pedig 11 százalékkal nő, a nagyvállalatok pedig – például az Audi és a Mercedes – magáért az áramért körülbelül 30 százalékkal fog többet fizetni, teljes áramszámlájuk pedig 15-16 százalékkal emelkedik.
2013.01.02 Olvasási idő:

Már biztos, hogy nem lesz januártól Metár

Megemelte az energiahivatal a kötelező átvételi és támogatási rendszerben (KÁT) eladott zöldáram januártól hatályos tarifáit, mégpedig a 2012-es várható infláció alatti, azaz „hatékonyság-javításra ösztönző” mértekben. A tarifaemelés ténye közvetve bár, de hivatalosan is azt jelenti, ami amúgy is sejthető volt: januártól nem lép életbe a megújulók új támogatási rendszere, a Metár.
2012.12.10 Olvasási idő:

Visszavonta a Gas.hu Zrt. engedélyét a Magyar Energia Hivatal

A Magyar Energia Hivatal (MEH) visszavonta a Gas.hu Zrt. gázkereskedői engedélyét, a cég saját kérésére. A társaság egyetlen molekula gázt sem továbbított.
2012.07.30 Olvasási idő:

Magyar Energia Hivatal: Mi csak az energia árán tudunk dolgozni

A hazai lakosság energiatudatosságát erősítő kampányt indít a Young and Partners Magyarországon, a finanszírozáshoz szükséges 462 millió forintot hat nagy hazai áram-, illetve gázszolgáltató adta össze.
2012.07.17 Olvasási idő:

Száz milliárdból épít gázvezetéket az FGSZ Földgázszállító

Sínen az FGSZ Zrt. mintegy 100 milliárd forintba kerülő, 10 éves gázvezeték-rendszer fejlesztési terve. Új csövek, új kapacitások jönnek létre.
2012.06.27 Olvasási idő:

Megfeleződött a KÁT támogatás

Tavaly feleakkora ártámogatást kaptak a KÁT rendszeren keresztül a hazai erőműtársaságok együtt, mint egy éve. A 2011-es 41,2 milliárd bő fele jutott a megújuló alapú termelőkre, kevesebb a hővel kapcsoltan áramot termelőkre, s csak jelzés érétkű a hulladékot hasznosítókra.
2012.06.14 Olvasási idő:

Jelentősen meg kéne emelni az áramárakat, de...

A Magyar Energia Hivatal hamarosan átvilágítja a Mavir és a villamos energia elosztók költségeit, hogy kiderüljön, kiadásaik mely elemei téríttethetők meg a 2013-as tarifákban, és melyek nem. A GKI Energiakutató igazgatója szerint jelentősen meg kellene emelni a tarifákat, de a politika nem fogja engedni.
2012.04.24 Olvasási idő: