Cégvilág

Roham indulhat a hotelcsillagokért

Folynak a minősítések az új hotel-kategóriarendszerben, jelentősen élénkült a szállodák érdeklődése is

A döcögős kezdés után az elmúlt két hónapban duplájára nőtt azon szállodák száma, amelyek csatlakoztak az új hotelminősítő rendszerhez, a Hotelstars Unionhoz. A legfrissebb adatok szerint a 758 hazai szálloda közül 188 regisztrált a rendszerbe, 28 létesítménynél pedig már befejeződött az eljárás. A védjegyrendszert működtető Magyar Szállodaszövetség nagy rohamra számít az elkövetkező bő két hónapban, ugyanis azok a hotelek, amelyek nem csatlakoznak, júliustól nem használhatják a csillagokat.

„Valóban elkezdtek mozgolódni a hotelek, arra számítunk, hogy nagyon sokan a júliusi határidő előtti utolsó pillanatban döntenek. Várakozásaink szerint a nyárra elérheti a 250-300-at a rendszerhez csatlakozott létesítmények száma, a következő esztendőkben pedig további évi ötven-hatvanat várunk” – mondta a Világgazdaságnak Kovács István, a szállodaszövetség főtitkára.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

 

minősítés turizmus csillagok szállodaszövetsé hotelek
Kapcsolódó cikkek