Cégvilág

Vidékről is feljöttek - A kormánynál tiltakoznak a taxisok

A Taxi Gépkocsivezetők Független Szakszervezete átadta petícióját a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkárának. Az 1400 aláírást tartalmazó petícióval a taxisokat érintő jogszabály-tervezet ellen tiltakoznak.

A Taxi Gépkocsivezetők Független Szakszervezete (TGFSZ) szóvivője elmondta: fél órán át tárgyaltak hétfő délelőtt Székely András államtitkárral és azt az ígéretet kapták, hogy további egyeztetések lesznek a taxirendeletről.

A TGFSZ tiltakozik a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium őket érintő jogszabály-tervezete ellen, és aláírásgyűjtésbe kezdtek. A taxisok szerint precedens nélküli például, hogy jelenleg határozatlan idejű engedélyüket az új jogszabály szerint 5 évente 100-150 ezer forintért meg kellene újítaniuk. A szakszervezet szóvivője szerint nemcsak egyes pontjaiban, hanem alapjaiban is elutasítják a tárca tervezetét, amelyről nem egyeztettek velük és egyáltalán nem időszerű.

Fárbás Tibor arról tájékoztatott, hogy hétfő délelőtt a szakszervezet elnöksége átadta az 1400 aláírást tartalmazó dokumentumot Székely Andrásnak. Mint mondta, az államtitkártól azt az ígéretet kapták, hogy további egyeztetések lesznek a témában. A szóvivő hangsúlyozta: nagy eredménynek tartja, hogy mindössze néhány nap alatt, ilyen hosszú idő után, ennyire sok taxist sikerült mozgósítani. Hozzátette: voltak, akik vidékről is feljöttek csak azért, hogy aláírják a dokumentumot.

petíció Taxi Gépkocsivezetők Független Szakszervezete Nemzeti Fejlesztési Minisztérium taxis TGFSZ
Kapcsolódó cikkek