Cégvilág

BKV: Ezekkel a magyar buszokkal utazhatnunk ingyen - Képek

A győri Kravtex a Credo Citadell-család két továbbfejlesztett autóbuszát adja át öt napos megmérettetésre a BKV-nak. A Citadell 12-es szóló autóbusz a 22-es, míg a Citadell 19-es csuklós változat a 32-es vonalon teljesít szolgálatot a fővárosban 2011. június 6. és 10. között.

Mind a 2009-ben kifejlesztett Citadell 12-es, mind pedig a 2010-ben bemutatkozott Citadell 19-es alacsonypadlós, légkondicionált járművet tesztelte már Társaságunk. Utasaink észrevételeit, valamint üzemeltetési tapasztalatainkat megosztottuk a gyártóval, aki a visszajelzéseket figyelembe véve fejlesztette tovább az autóbuszokat.

Az esztétikai és funkcionális újítások mellett azóta a műszaki tartalom is frissült: mindkét járműben a Fiat környezetbarát, korszerű, az Euro-5-ös normánál is szigorúbb EEV szabványt teljesítő FPT dízelmotorja dorombol, futóművük a buszgyártásban jól csengő ZF fejlesztése, míg automata váltóikat szintén a ZF, valamint az Allison szállította.

Vázszerkezetük, üvegezésük, padlózatuk és más egyéb alkatrészük azonban hazai szakemberek munkáját dicséri. A tesztjárműveken a második ajtónál beépített rámpa segíti kerekesszékes utasaink utazását.
 
A Budapesti Közlekedési Központ és a BKV közösen végzik a budapesti buszpark cseréjének előkészítését – a busztesztek ezen munkához is segítséget adnak, amellett, hogy utasaink számára bemutatják a magyar buszgyártás legújabb büszkeségeit.

A rendelkezésre álló öt hétköznap kitűnő lehetőséget biztosít arra, hogy meggyőződjünk, valóban szebbek, kényelmesebbek, megbízhatóbbak lettek-e az új járművek. Amennyiben szeretnék összehasonlítani az előző konstrukciókat az új változatokkal, kérjük, keressék fel honlapunkon a korábbi busztesztek adatlapjait a BKV-ZÓ menüpont alatt, a Járműtesztekre kattintva. A tesztautóbuszokon való utazás ingyenes.


BKV teszt eev citadell Budapesti Közlekedési Központ
Kapcsolódó cikkek