Cégvilág

Modernizál az Állami Nyomda

Mintegy 800 millió forintos projekt keretében elindítja a mobilfizetést és a mobil személyazonosítást biztosító megoldásainak fejlesztését az Állami Nyomda – közölte a társaság tegnap.

 Az innováció célja, hogy a jövőben a mobiltelefonokat bankkártyaként, (közlekedési) bérletként vagy akár törzsvásárlói kártyaként is lehessen használni. A hároméves megtérülési idővel számoló projekt mintegy 600 millió forintos önrészét a cég saját erőből biztosítja, amely mellé 210 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől.

A cég közleménye szerint a fejlesztés két területre koncentrál. Elsődleges cél, hogy a megbízható szolgáltatásmenedzsment (TSM) kifejlesztése révén az Állami Nyomda képessé váljon a mobilfizetés és -személyazonosítás esetében is az adatbiztonság garantálására. A TSM rendszer lehetővé teszi, hogy a felhasználók biztonsággal használhassanak olyan alkalmazásokat, mint a fejlesztés másik céljaként is meghatározott elektronikus közlekedési bérlet, vagy akár a telefon bankkártyaként, törzsvásárlói vagy belépőkártyaként történő felhasználása.

„Az Állami Nyomda már évek óta nem klasszikus értelemben vett nyomda, hanem sokkal inkább biztonsági adatlogisztikai cég. Ahogy korábban a papíralapú nyomtatványok, majd a kártyák biztonságos megszemélyesítését végeztük-végezzük, úgy a jövőben a nagy növekedés előtt álló mobilszoftverek megszemélyesítése a célunk nemcsak Magyarországon, hanem a régióban is” – mondta Zsámboki Gábor, az Állami Nyomda vezérigazgatója.

adatlogisztika mobilfejlesztés tsm innováció állami nyomda
Kapcsolódó cikkek