Cégvilág

Melyik internetböngésző a nyerő?

Az Internet Explorer még mindig a számítógépek több, mint felén ott található, a Google Chrome azonban minden más böngészőnél nagyobb ütemben növeli részesedését.

Akár Google-rajongó valaki, akár nem, el kell ismerni, hogy a fejlesztéseit példás szorgalommal végzi. A Google+ közösségi oldal alig három hét alatt szerzett 20 millió felhasználót (erre a Facebooknak 3 év és 2 hónap kellett), a most közzétett statisztikák szerint pedig a cég Chrome nevű böngészője hasít ki egyre nagyobb darabot a piaci tortából.

A Google böngészőjét - melyet 2008 végén jelentetett meg a cég - idén 6 százalékkal többen választották, mint egy évvel korábban. Ezen kívül a Safari volt az egyetlen, mely növelni tudta piaci részesedését - jórészt az Apple termékek sikerének köszönhetően -, míg a Firefox, az Opera és legfőképp a Microsoft Internet Explorerje mind lejtőre került.

A legfrissebb statisztikák szerint az Opera alig több, mint 4,0 százalékát birtokolja a piacnak; a Safari 7,48, a Chrome pedig már 13,11 százaléknál jár. A Firefox 21,7 százalékos részesedéssel rendelkezik, a korábban piaci egyeduralkodó Explorer pedig folyamatosan csökkenve már csak 53,7 százalékot tudhat magáénak.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek