Cégvilág

Bővít a Master Good

Csaknem 400 főnek ad munkát a tegnap megújított formájában átadott kisvárdai baromfi-feldolgozó. Az 1,6 milliárd forintból megvalósult beruházás révén a tulajdonos Master Good cégcsoport összesen már több mint 900 dolgozót foglalkoztat.

A kisvárdai feldolgozóüzem teljesen új, korszerű gépsorával jelentős kapacitásbővítést tesz lehetővé – mondta Bárány László, a csoport tulajdonosa. A Baromfi Terméktanács elnöke hozzátette: 2010 közepén a családi tulajdonban működő cég úgy döntött, belevág a korszerűsítésbe.

A beruházás során a teljes gépsort kicserélték, az addigi 6000 darabos óránkénti teljesítményt 10000-re növelték, így az üzemben a jelenlegi termelési szinten évente 25-26 millió húscsirkét vágnak le és dolgoznak fel. Így a kisvárdai lett Közép-Európa legnagyobb és legkorszerűbb baromfi-feldolgozója, amelyet a cég saját erőből és bankhitelből építtetett, uniós vagy állami támogatás nélkül – jelentette ki Bárány.

A cég tervei közt további kapacitásbővítés is szerepel. Az elkövetkező években az üzemben bevezetik a második műszakot és a hatnapos munkahetet, így az évtized végére az éves termelés megközelíti az 50 millió csirkét. Döntően a hazai piacra termelnek, de az itteni Tesco mellett szállít a lánc szlovákiai és nagy-britanniai tagjainak is.

A bővítéssel új beszállítókra, új partnerekre is szükség lesz, így a jövőben a cég 4,5 milliárdos agrárberuházásba kezd, saját önerején túl EU-s forrásokból és bankhitelből. Ennek keretében új keltetőüzemet építenek, s a cég baromfitelep létesítéséhez nyújt partneri szerződést az arra vállalkozóknak: évi 10-12, egyenként 95-100 ezer csirkét befogadó telepet építtetnének.

master good Baromfi Terméktanács beszállító baromfi Bárány
Kapcsolódó cikkek