Cégvilág

Kilencedik gyárát nyitja a Leier

Hamarosan beindítja kilencedik gyárát a Leier Hungária Kft. – jelentette be Komlós Andor ügyvezető. Az új üzem gyártási profiljáról még nem döntött a cég. „Figyeljük az elkövetkező hónapokat, és az igényeknek megfelelő termékeket gyártjuk majd. Itt szándékaink szerint húsz új munkatársat fogunk foglalkoztatni” – mondta az ügyvezető.

A cég a gyártási kapacitások átcsoportosításával igyekezett a válságot átvészelni, volt olyan gyártósoruk, melyet ideiglenesen leállítottak, de több nyugat-magyarországi üzemükben kapacitásnövelésre volt szükség ahhoz, hogy ki tudják elégíteni az egyes termékeik iránt megnövekedett keresletet. Ezekben a gyárakban a nyár közepe óta a létszámot is növelték.

A Leier cégvezetése optimista, erre az évre a tavalyihoz hasonló, közel 16 milliárdos forgalmat várnak az építőanyag-gyártó üzletágban. A cég az elmúlt tíz évben harmincmilliárd forintot fordított fejlesztésre nyolc magyarországi üzemében, a legújabb, félmilliárdos gyártósor Devecserbe került. A Veszprém megyei üzemben már túl vannak a termékteszteléseken, most már csak az engedélyekre várnak, hogy még az őszi hónapokban piacra dobják az új fejlesztésű téglát.

kereslet építőanyag devecser gyár Leier üzem
Kapcsolódó cikkek