Cégvilág

Nem tudják eladni a legendás debreceni Aranybikát

Több sikertelen kísérlet után ismét eladásra kínálják Debrecen leghíresebb szállodáját, komoly jelentkező azonban egyelőre nincs.

Először a világítást kapcsolták le, majd a fűtést, a szálló vendégei pedig rémülten csomagoltak. Mindez a vég kezdete volt a debreceni Aranybika Szálló történetében. A patinás épület végelszámolás alá került, de az elmúlt másfél évben egyetlen komoly vevő sem tett rá ajánlatot. Érdeklődő ugyan volt, de a hatodik kiírásra senki nem adott be pályázatot – írja a hirado.hu alapján a TurizmusOnline.

A hotelt nem adják olcsón – a főingatlant 1 milliárd 550 millióért, egy hozzá tartozó épületrészt 7 millióért, a berendezéseket és művészeti alkotásokat pedig további 30-30 millióért hirdették –, és a felújítás is több milliárd forintba kerül majd, az ár azonban egyre csökken: az első pályázaton még 2 milliárd feletti összegért kínálták a szállodát.

A felszámolást két év alatt kell befejezni, ez a határidő 2012. június 2-án jár le. Ha jövő nyárig nem sikerül értékesíteni a híres szállót, akkor a hitelezőknek kell felajánlani. 

hitelező hotel Debrecen Aranybika szálloda felszámolás elad
Kapcsolódó cikkek