Cégvilág

Teljes sebességre pörgött a rácalmási Hankook

A Hankook Tire bejelentette, hogy a rácalmási gyár második üzemegysége elkészült és mára elérte a teljes gyártókapacitást. A beruházás második ütemének keretén belül az építési munkálatok 2009 szeptemberében kezdődtek el. A terveknek megfelelően, a gyár a megnövelt kapacitásnak köszönhetően évente 12 millió abroncsot képes előállítani, és már több mint 2000 főt foglalkoztat.

Az európai piacokon a Hankook abroncsok iránt tapasztalható élénk és egyre növekvő kereslethez igazodva a vállalat 230 millió euró értékű beruházás keretében megépítette második üzemegységét Rácalmáson, 550 millió euróra emelve a magyarországi beruházás teljes összegét.

Az új, 58 ezer m2-es egységnek köszönhetően megduplázták a gyár termelési kapacitását, amellyel lehetővé vált további 17 ezer abroncs gyártása napi szinten. A gyár teljes gyártási kapacitása így eléri a napi 34 ezer darabot. Míg 2010-ben 6 millió abroncs került ki a gyárból, ebben az évben előreláthatólag ez a szám el fogja érni a 9 milliót, 2012-től pedig a 12 millió darabot.

A Hankook rácalmási gyárában jelenleg mintegy 500 különböző méretben és mintázattal gyártanak abroncsot személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára. A személygépkocsikra gyártott radiál abroncsok teszik ki az össztermelés legnagyobb részét, ugyanakkor az ultranagy-teljesítményű abroncsok aránya folyamatos növekedést mutat. A cég a rácalmási gyárból közvetlenül szállít első szerelésű abroncsokat a Volkswagen, a Hyundai és a KIA európai gyáraiba.

 

Kia Rácalmás Volkswagen gyár abroncs Hankook Hyundai
Kapcsolódó cikkek