Cégvilág

Az év autója, amely legyőzte a VW Passatot és a Ford Focust

A detroiti autóshow indulásával kapcsolatos első médiaesemény bejelentették: a Hyundai Elantra kapta meg az év autója díját.

A Detroiti Nemzetközi Autókiállítás csak szombaton nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt, de a szakma legrangosabb show-jával kapcsolatban egész héten tartanak médiaeseményeket. Ezek között elsőként az egyik legrangosabbnak számító díj, az év autója cím győztesét hirdették meg.

A Hyundai Elantra a Volkswagen Passatot és a Ford Focust legyőzve nyerte az elismerést. Az AP tudósítása szerint John Krafcik, a Hyundai észak-amerikai részlegének vezérigazgatója a győzelem kapcsán elmondta: a díj nem sokat lendít majd az eladásokon, hiszen a vállalat jelenleg is annyi Elantrát ad el, amennyit csak le tudnak gyártani a cég Alabama államban működő telephelyén. De – tette hozzá Krafcik – segíti majd a márka imázsának megerősítését az amerikai közönség körében.

A terepjárók kategóriájában egyébként a Land Rover Range Rover Evoque győzött, a BMW X3 és a Honda CR-V előtt. A Jaguar Land Rover észak-amerikai elnöke, Andy Goss úgy nyilatkozott: óriási elismerés ez a cégnek, amely többször jutott a döntősök közé, de eddig még nem nyert díjat az autóshow-n.

 

Focus Passat Detroit autóshow Hyundai
Kapcsolódó cikkek