Cégvilág

Öthavi bért kapnak a komáromi Nokia elbocsátott dolgozói

A törvényben előírt összegen túl háromhavi átlagkeresetnek megfelelő juttatást és legalább két hónapig a keresetnek megfelelő álláskeresési támogatást fizet a Nokia a komáromi gyárból elbocsátani kívánt 2.300 dolgozónak - tájékoztatta a munkavállalói érdekképviselet vezetője pénteken az MTI-t.

László Zoltán elmondta: a Nokia a szakszervezettel közösen kialakította azokat a szempontokat, melyekre tekintettel lesznek az elbocsátások során. Figyelembe veszik többek között az egy keresős családokban élő munkavállalók, a több gyermekesek, az idősek és azok érdekeit, akiknek családjából mindkét felnőtt a Nokiánál dolgozik.

Az elbocsátandók körét csak hétfőn kezdik összeállítani, ezért nem lehet tudni, a létszámból hány fő magyar, vagy szlovák állampolgár, illetve Komárom-Esztergom megyei lakos.

László Zoltán hozzátette: számításaik szerint a munkavállalók ledolgozott éveik után átlagosan 8-10 havi fizetésnek megfelelő végkielégítést kapnak. Álláskeresésükhöz Győrben, Komáromban és Tatabányán nyit pályaorientációs pontokat a Vasas Szakszervezet helyi alapszervezete és az MSZOSZ megyei képviseletei. Komáromban az önkormányzat biztosított helyiséget az pályaorientációs ponthoz.

 

Komárom bér elbocsát Nokia fizetés
Kapcsolódó cikkek