Cégvilág

Máris nagy a botrány a Google Drive körül

A Google felhő alapú tároló szolgáltatása ezen a héten indult el, de az internetes fórumokon máris számtalan hozzászólás jelent meg arról, hogy a keresőóriás tetszése szerint megszerezheti a felhasználóinak a dokumentumaihoz fűződő jogait.

A Google eleve hátránnyal indult a szektorban, nem csak azért, mert viszonylag későn lépett a felhő alapú tárolás piacára, hanem azért is, mert korábbi adatvédelmi vitái miatt mindenki árgus szemekkel figyelte, mit lép. A felfokozott érdeklődésnek meg is lett az eredménye, hiszen több száz internetező hívta fel a figyelmet a Google Drive felhasználási szerződésének egyes pontjaira, amely szerintük lehetőséget biztosít a cég számára arra, hogy a sajátjaként kezelje a feltöltött tartalmakat.

Az AP megjegyzi, hogy a helyzet elég zavaros volt ahhoz, hogy a harmadik legnagyobb amerikai napilap, a The New York Times levélben kérje meg ezer munkatársát arra, hogy egyelőre ne regisztráljanak a szolgáltatásra. A Google szóvivője a hírügynökség érdeklődésére elmondta: semmi ok az aggodalomra, a cég ugyanis csak a megosztás és továbbítás kapcsán kér bizonyos licensz jogokat, ez nem jelenti azt, hogy a szellemi tulajdon átmenne a tulajdonába.

 

google drive licensz felhő
Kapcsolódó cikkek