Cégvilág

Két számjegyű növekedést vár a Fujitsu

A piaci átlagot meghaladó mértében növelte árbevételét március 31-én zárult üzleti évében a Fujitsu Technology Solutions Kft. – jelezte a vállalat tegnapi sajtótájékoztatóján Poros Gábor ügyvezető igazgató.

A cégvezető elmondta: a világ negyedik legnagyobb informatikai vállalatának magyar leánya euróban negyedével magasabb forgalmat ért el, mint egy esztendővel korábban, ami a 2010-es adatok alapján azt jelenti, hogy árbevétele meghaladta a 6,5 milliárd forintot. Különösen jól fogytak tavaly a cég által forgalmazott tárolórendszerek, amelyekből értékben 82 százalékkal többet adott el a társaság, de negyedével ugrott meg a komplex informatikai szolgáltatások és ötödével a szerverek értékesítése is.

Poros Gábor hangsúlyozta: a dinamikus növekedés elsősorban annak köszönhető, hogy a Fujitsu új termékeivel időben reagált a változó fogyasztói igényekre, éppen ezért a társaság a jövőben is jelentős újításokat tervez. A cég májusban egy új szervercsaládot dob piacra, és az adatmentő és adatarchiváló rendszerek területén is terveznek termékbevezetést. Emellett a vállalat hamarosan elindítja a világ több pontján már sikerrel működtetett, menedzselt mobilszolgáltatásait cégeknek, a lakossági fogyasztók számára pedig júniustól teszik elérhetővé a Fujitsu új ultrabookjait.

Az ügyvezető igazgató annak is hangot adott, hogy bízik az új termékek és szolgáltatások sikerében, s ennek megfelelően az áprilisban indult üzleti évre is növekedést prognosztizál. Poros Gábor a Világgazdaság kérdésére elmondta: az idén 10 százalékkal bővülhet a társaság forgalma, s előrejelzéseik szerint ebben az esztendőben is jól fogyhatnak a különböző nagyvállalati termékek, illetve jelentősen nőhet az igény a Fujitsu szolgáltatásai iránt is.

fujitsu növekedés
Kapcsolódó cikkek