Cégvilág

Közösen gyártott roadster - Összefog a Mazda és a Fiat

A Mazda és a Fiat aláírtak egy nem kötelező érvényű egyetértési megállapodást a Mazda és az Alfa Romeo új roadsterének közös tervezésére és gyártására vonatkozóan, amely a jövő-generációs Mazda MX-5 hátsókerék meghajtású modelljén alapszik majd.

A projekt feltétele, hogy mindkét gépjárművet a Mazda gyártja majd Japánban a hiroshimai gyárban, ahol az Alfa Romeo gyártását előre láthatóan 2015-ben kezdik meg. "A Mazda egyik legfőbb vállalati célkitűzése a más márkákkal való technológiai és termékfejlesztési együttműködés létrehozása, és ezen együttműködés a Fiattal egy meglehetősen fontos első lépés ezen az úton.

Különös örömünkre szolgál, hogy egy ilyen komoly presztízsértékkel rendelkező márkával, amilyen az Alfa Romeo, dolgozhatunk együtt az új roadsterünk tervezésében, amely a jövőgenerációs MX-5 modellünkön alapszik majd, amely a világ valaha is létezett legkeresettebb roadstere" - mondta Takashi Yamanouchi, a Mazda Igazgatója, Igazgató Tanácsának elnöke és elnök-vezérigazgatója.

A cég szerint a megállapodás demonstrálja az elkötelezettségüket az Alfa Romeo iránt. "Reméljük, hogy sikerül a jövőre vonatkozóan megalapoznunk egy folyamatos és gyümölcsöző kapcsolatot" – mondta a Fiat elnök-vezérigazgatója, Sergio Marchionne.

együttműködés roadster Mazda fiat
Kapcsolódó cikkek