Cégvilág

Megnégyszereződő netes forgalom - ennyivel több videót nézünk

A Cisco 2016-ig előretekintő prognózisa szerint a videó letöltések aránya folyamatosan nő a következő években, míg az üzleti adatforgalom nemigen változik.

A Cisco egész világra kiterjedő felmérése szerint idén a videó letöltések (a videó kommunikációt leszámítva) a teljes internetforgalom 54 százalékát teszik ki, míg a böngészés és e-mailezés csak 13 százalékot. A hangalapú internetes kommunikáció és az online játékok a teljes adatmennyiség mindössze 1 százalékára rúgnak a Cisco adatai szerint, amelyeket a Statista ismertet.

Az amerikai konszern előrejelzése szerint 2016-ig csaknem megnégyszereződik a teljes internet-forgalom 2011-hez képest és a következő években is a videó letöltés lesz a szektor húzóereje. Az elmúlt években a sávszélességek növekedésével jelentősen átrendeződött a forgalmi toplista, amelyet korábban a fájlmegosztás vezetett.

global-ip-traffic-per-month-from-2011-to-2016
You will find more statistics at Statista

Tavaly már több mint kétszer annyi adatforgalmat hoztak a videók, mint a fájlmegosztás és a trend várhatóan így folytatódik, bár a videó relatív térnyerése lassul. A webböngészés és a videókommunikáció lassan de biztosan emelkedhet a következő években, ebben az összevetésben az online játék tűnik a nagy vesztesnek, hiszen a szolgáltatás népszerűsége alig nő, de gyakorlatilag stagnálás várható az üzleti internet felhasználás terén is.

videó web internet játék
Kapcsolódó cikkek