A jövő év márciusáig 235 fővel, 535-re növeli budapesti alkalmazottai számát az Avis Budget BSC Kft. – mondta el a Nemzeti Külgazdasági Hivatal által rendezett sajtótájékoztatón Larry De Schon, az autókölcsönző világcég, az Avis Budget Group európai, közel-keleti és afrikai tevékenységét irányító elnöke. A BSC (Business Support Center) fő tevékenységi körébe tartozik a nemzetközi számlák kezelése, számviteli és informatikai szolgáltatások, kintlévőség kezelés, és járműpark adminisztráció.

Újságírói kérdésre a Külgazdasági Hivatal közölte: ugyan anyagi jellegű állami támogatásról tárgyalnak a BSC bővítése kapcsán, a szerződést még nem írták alá, ezért részletekkel nem szolgálhatnak.

Az autókölcsönző csoport Csehország, Lengyelország, Magyarország és Románia közül választotta hazánkat szolgáltató központja helyszínéül. Larry De Schon kiemelte, hogy az Avis Budget áttekinti több európai központi irodájának tevékenységét, hogy honnan milyen szolgáltatási területeket hozhat Budapestre. Főként a német, francia, olasz, spanyol és brit irodák tevékenységét világítják át. Az azonban biztos, hogy az ügyfélszolgálatot jelentősen bővítik Budapesten.
További részletek a mai Világgazdaságban