Cégvilág

Ezeket az újdonságokat mutatja be 9 magyar IT cég Dubaiban

Vasárnaptól csütörtökig tart Dubaiban a GITEX, a Közel-Kelet legnagyobb információtechnológiai vására. Az Egyesült Arab Emírségekben zajló informatikai seregszemlén kilenc magyar cég mutatkozik be a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) támogatásával.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel közvetlen kapcsolatban álló, 2008-ban létrehozott BME-Infokom Innovátor Nonprofit Kft. célja, hogy az egyetemi hallgatókat és szakembereket a piaci igényekkel megismertetve összehangolja az egyetemek valamint a gyártó és a szolgáltatóipar  együttműködését a távközlési és informatikai kutatás-fejlesztés területén.

Az Infokom főállású munkatársai mellett számos egyetemi kutató és hallgató dolgozik a projekteken, a doktoranduszok és kutatók pedig aktívan részt vesznek az egyetemi oktatásban.
A BME-Infokom Dubaiban bemutatott terméke, a RemoteSense új szintre emeli a vezeték-nélküli szenzorhálózatokat. A rendszer szabadtéren 2-3 kilométeres körzetben, épületen belül pedig 3-5 szint között biztosít átvitelt, miközben hagyományos ceruzaelemről is több évig működik. A megoldás kiválóan alkalmazható vezeték-nélküli smart metering feladatokra, segítségével víz-, villany-, illetve gázórák távoli leolvasása is megoldható.

Természetesen nem maradhat el Dubaiból Rátai Dániel 2005-ben bemutatott találmánya, a Leonar3Do térbeli varázsceruza sem. A Leonar3Do a világ első olyan hardware eszköze, ami segítségével interaktív 3D munkaállomássá alakíthatjuk megszokott (PC vagy Macintosh) számítógépes környezetünket. A teljes 3D megjelenítés mellett 3D-s interakció is megvalósul. A Leonar3Do egy integrált szoftver és hardver platform, amely segítségével végre közvetlen kapcsolatba (interakcióba) léphetünk a virtuális valósággal az első igazi 3D-s egér, a Madár segítségével.

Az 1989-ben alakult, magyar tulajdonban lévő cég két fő tevékenysége az irodatechnikai berendezések forgalmazása, kellék ellátása, és szervizelése, valamint a számítógépek és perifériák értékesítése, számítógépes hálózatok tervezése és üzemeltetése.
A tajvani Taitronics után a dubai  nemzetközi szakmai kiállításon is kiállító ITware Kft. nem először vesz részt a GITEX-en. Két éve már több újszerű IT megoldást is bemutatott a nemzetközi közönségnek, az idei vásáron pedig két legújabb termékét – a MANUware gyártáskövető szoftvert és az AGENTware értékesítés támogató alkalmazást – is megismerheti a szakmai közönség.

A WM Rendszerház Zrt. itthon és külföldön a GSM szolgáltatók hálózataira épülő adatátvitelre koncentrál. A tíz évvel ezelőtti alapítás óta eltelt idő alatt a cég az értékesítési területről egyre inkább a saját hardware és software fejlesztéseken alapuló önálló M2M adatátviteli termékcsalád kialakítására és a hozzá kapcsolódó központi adatgyűjtő szerverre helyezte a hangsúlyt.

A cég ügyfelei közé tartoznak a hazai, a szlovák, valamint a román mobil szolgáltatók, ugyanakkor a WM Rendszerház jelentős partnerbázissal rendelkezik az ipari automatizálás, távadatgyűjtés, távfelügyelet, mobil alkalmazásfejlesztés terén is.

A banki front-to-back megoldásokat készítő ApPello Kft. elsősorban hitel-kockázatkezelési, Trade Finance és készpénz-optimalizációs megoldásaival kíván megjelenni az új piacon, helyi partnerek segítségével. Az előzetes piackutatás és partnereik információi alapján minden említett terület érdekes lehet a cég számára a régióban. Az ApPello Kft. vezető bankok igényeinek kiszolgálása érdekében nagy hangsúlyt helyez az innovációra, ügyfeleik jelenleg is nyolc országban használják alkalmazásaikat.

gitex dubai IT hita
Kapcsolódó cikkek