Cégvilág

Végleg vége a Farmville gyártójának?

A Farmville tervezőjének üzleti növekedése gyakorlatilag leállt és a harmadik negyedéves adatai sem túl bíztatóak.

A Statista a Zynga helyzetét vette górcső alá, miután a vállalat alulmúlta az elemzői várakozásokat és március közepe óta gyakorlatilag folyamatosan esik a árfolyama. A közösségi játékgyártó idén március másodikán érte el a legmagasabb, 14,69 dolláros árfolyamot, október 8-án azonban ennél 83 százalékkal olcsóbban kelt el. A részvényárfolyamot tekintve nyilvánvaló, hogy a vállalat döntései azonnal és egyértelműen befolyásolták a papír mozgását.

Ebből a szempontból a Facebook tőzsdére lépése a kevés pozitív esemény közé tartozott, a február 14-i negyedik negyedéves eredményjelentést követően azonban hullámvasútra került a papír.

zynga-s-stock-performance-since-december-2011
You will find more statistics at Statista

Március 21-én a Zynga megvásárolta az Omgpop multiplayer gyártót, ezután pedig csak kisebb kiszúrásokat mutat a részvény, július 25-től pedig alacsony szinten mozog a részvény, amely október 4-én, a harmadik negyedéves adatok előzetes bejelentését követően tovább bukfencezett a lejtőn. Elemzők szerint a mostani árfolyamot tekintve a Zynga könnyen felvásárlási célponttá válhat.

Zynga Farmville statista
Kapcsolódó cikkek