Cégvilág

Megmenekülhet a Schlecker

Rudolf Haberleitner osztrák tőkebefektető a jövő évben mintegy 600 volt Schlecker-fiókot akar Németországban újraéleszteni.

"Abból indulok ki, hogy a jövő év végén, expanziónk gyorsaságától függően Németországban már akár háromezer dolgozót foglalkoztathatunk majd" – jelentette ki Haberleitner. A bécsi pénzügyi befektetőnek már vannak tapasztalatai a cégszanálás területén, és idén augusztusban a Schlecker csődgondnokjától már 1350 Ausztriában és más EU-tagállamokban működő üzletet vett át.

Az üzletek a "Dayli" nevet viselik, és nem csupán vegyiárut kínálnak, hanem többek között élelmiszereket, és szolgáltatásokat. A vállalkozó a Die Presse által idézett nyilatkozatban úgy fogalmazott: csak egyszer adódik alkalom arra, hogy egyszerre ennyi üzletet vásárolhasson fel, ráadásul az is a döntés mellett szól, hogy Ausztriában a Schlecker a 2010-es évet megelőzően egyszer sem volt veszteséges. Haberleitner abban bízik, hogy a németek sem takarékoskodnak jobban, mint az olaszok vagy a spanyolok. Emellett azért is hisz a drogérialánc életben maradásában, mert a lakóhelyek közelében található kisebb üzletek előnye, hogy gyalog megközelíthetőek, így megtakarítható az üzemanyag-költség.

 

megvesz Schlecker drogéria osztrák
Kapcsolódó cikkek