Cégvilág

Rétvári: tovább csökkentjük az családok energia-terheit

A kormány a felmerült fogyasztóvédelmi tapasztalatok alapján további határozott lépéseket tesz annak érdekében, hogy csökkenjenek a magyar családokra háruló - energetikai szolgáltatók erőfölényére visszavezethető - adminisztratív és anyagi terhek - mondta Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a közműszolgáltatásokról tartott vitanapon csütörtökön az Országgyűlésben.

Az államtitkár - a fideszes kezdeményezésre tartott vita indításaként elmondott felszólalásában - azt mondta: a mostani kormányzati ciklust megelőző nyolc év "hiányos, ellentmondásos és egyoldalúan szolgáltatóbarát szemléletű" energetikai szabályozása, illetve a gazdasági világválság nyomán fellépő pénzügyi problémák együttes hatására az elmúlt években gyors ütemben nőtt a magyar családok, háztartások rezsikiadása.

Amikor a közműszámlák kiegyenlítése sok családnak mindennapi gondot jelent, akkor megengedhetetlen a közszolgáltatást nyújtó cégek extra méreteket öltő profittermelése - hangsúlyozta.

Közölte: a villamos energia ára az előző szocialista és szabad demokrata kormányok alatt több mint 97 százalékkal, 2010-től napjainkig ugyanakkor mindössze 2,5 százalékkal emelkedett, a földgázárak pedig az előző kormányzati ciklusban 200 százalékot meghaladóan nőttek. Az Orbán-kormány intézkedéseinek hatására a földgázárak alacsony szinten tartásával a fogyasztók az elmúlt két évben több mint 400 milliárd forintot takarítottak meg - mondta az államtitkár.

villamos energia ár rétvári energiaszolgáltató
Kapcsolódó cikkek