Cégvilág

A Nestlét is elérte a lóhúsbotrány

A világ legnagyobb élelmiszercége Olaszországban és Spanyolországban levetette az üzletek polcairól a marhahúsos tésztaételeket, miután a DNS-tesztek lóhús nyomait mutatták ki - jelentette a BBC News.

A svájci központú cég leállította azoknak a termékeknek a kiszállitását, amelyek egy német beszállítótól származó húst tartalmaznak. A Nestlé szóvivője közölte, hogy a ló-DNS szintje igen alacsony, de meghaladja az 1 százalékot.

A cég a múlt héten még azt közölte, hogy a termékei nem tartalmaznak lóhúst. A Nestlé szóvivője azt közölte a BBC-vel, hogy a cég a problémát beazonositotta a németországi beszállítónál. A Nestlé honlapján szereplő közlemény szerint a beszállitó a HU Schypke, amely a JBS Toledo nevű húsfeldolgozó üzem Belgiumban. A BBC genfi munkatársa, Imogen Foulkes szerint az a hír, hogy a világ legnagyobb élelmiszergyártójának vissza kell vonnia egyes élelmiszer-termékeket, azt mutatja, hogy a probléma sokkal szélesebb körű annál, ahogy korábban gondolták. Kritikusok szerint ez azt jelzi, hogy mennyire veszélyesen nincs szabályozva az élelmiszeripar. A Handelsblatt, a német üzleti körök lapja idézte a Nestlé közleményét, amely szerint az a tény, hogy több európai országban kivonták a forgalomból a Nestlé egyes hústartalmú termékeit, nincs kihatással a német piacra.

Nestlé lóhúsbotrány lóhús
Kapcsolódó cikkek