lóhúsbotrány

Lépéseket tesz az EU a lóhúsbotrány miatt

Egyszerűsítené az állategészségügyre és növényvédelemre vonatkozó szabályokat, valamint hatékonyabbá tenné az agrártermékek ellenőrzését az Európai Bizottság - jelentette be hétfőn a testület fogyasztóvédelmi és egészségügyi kérdésekért felelős tagja, a máltai Tonio Borg.
2013.05.06 Olvasási idő: 0 perc

Újabb lóhúsbotrány: ötvenezer tonnát adtak el Hollandiából

Újabb húsbotrány robbant ki, amely Európát sújtja.
2013.04.11 Olvasási idő: 0 perc

Szigorítást hozhat Európában a lóhúsbotrány

2013.03.04 Olvasási idő: 0 perc

Milliárdokat bukhat Magyarország a Tesco szigorításán

A brit Tesco a lóhúsbotrányra válaszul radikálisan csökkentené húsimportját, és többek között csak brit farmerektől vásárolna csirkét. A patriótának szánt lépés – ha valóban végrehajtják – rendkívüli piacvesztést jelentene a hazai baromfiszektornak.
2013.02.27 Olvasási idő: 0 perc

A gróf szerint Nyugat-Európa magának köszönheti a lóhúsbotrányt

Az erdélyi Kálnoky Tibor gróf szerint Romániát jogtalanul érik támadások az európai lóhúsbotrány miatt, mivel annak bűnösei Franciaország és Nyugat-Európa – írja a The Telegraph.
2013.02.23 Olvasási idő: 0 perc

Lóhúsbotrány: Már a szomszédban is termékeket vontak vissza

Ausztriában eddig három olyan termékben találtak lóhúst, amelyeken azt nem tüntették fel összetevőként - közölték az osztrák élelmiszer-biztonsági hatóságok.
2013.02.21 Olvasási idő: 0 perc

A Nestlét is elérte a lóhúsbotrány

A világ legnagyobb élelmiszercége Olaszországban és Spanyolországban levetette az üzletek polcairól a marhahúsos tésztaételeket, miután a DNS-tesztek lóhús nyomait mutatták ki - jelentette a BBC News.
2013.02.19 Olvasási idő: 0 perc