Cégvilág

Hatalmas átszervezés a Zynganál, hullanak a vezetők

Három felsővezetőtől is megválik a Zynga a játékfejlesztő cég átszervezésének részeként. A menedzsment karcsúsítása mellett a működési folyamatok is áttekintik, hogy kihúzzák a gödörből az egykor szebb napokat látott céget.

A közösségi oldalak legnépszerűbb játékait – többek között a FarmVille-t – fejlesztő Zynga komoly problémákkal küzd, és a jelek szerint a társaságnál a vezetőségnél kezdik a bajok orvoslását. Az első jelentős változást júliusban hajtották végre, amikor az alapító Mark Pincus átadta a vezérigazgatói posztot Don Mattricknak, és az igazgatóság elnökeként folytatta a munkát. A Microsofttól érkezett új cégvezető alapos karcsúsításra szánta el magát a felsővezetők körében, három topmenedzsert is elküldenek a vállalattól. Így távozik az operatív igazgató, a műszaki igazgató, illetve a humán vezető.

Don Mattrick az intézkedéseket azzal indokolta, hogy így a döntési mechanizmusból kivesznek felesleges rétegeket és a meghatározó vezetők közelebb kerülnek a fontos termékfejlesztési folyamatokhoz. Az átszervezések érintik a fejlesztői munkát is, így például új alelnök, Steve Chiang veszi át a Ville márkához tartozó játékok fejlesztésének irányítását – egyedül a FarmVille kerül ki a hatásköre alól.

A Zynga 16 millió dolláros veszteségről számolt be a második negyedévre vonatkozóan, ami azonban még fájóbb lehet a cégnek, a 231 millió dolláros bevétele 31 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól. A vállalat helyzetének stabilizálására alapos belső vizsgálatot kezdenek, amely során felmérik a működési folyamatokat. A cél, hogy olyan működési elveket fogalmazzanak meg, amelyek segíthetnek abban, hogy ismét növekedési pályára állítsák a vállalatot – fogalmazott az alkalmazottaknak küldött levélben Don Mattrick.

Zynga
Kapcsolódó cikkek