A Siemens megrendelést kapott Franciaországból, hogy 24 közvetlen meghajtású szélturbinát szállítson, telepítsen és állítson üzembe négy franciaországi projekt számára.

A szélparkokat Franciaország északi részén építik meg. A beruházók a Diamond Generating Europe Limited (DGE) és az EDF Energies Nouvelles. A megrendelt SWT-3.0-101 típusú berendezések rotor-átmérője 101 m, teljesítménye 3 MW. Üzembe állításuk 2014-ben esedékes. A Siemens 15 éves időtartamra a karbantartást is elvégzi.

A hagyományos technikához képest a direkt meghajtású (áttétel nélküli) szélturbinák fele annyi komponensből és lényegesen kevesebb forgó alkatrészből állnak. Ez a tulajdonságuk növeli a megbízhatóságot, és csökkenti a karbantartási igényt. Noha a megrendelés volumene szerény, a Siemens számára örvendetes, hogy most először telepíthet ilyen jövőbe mutató technikát onshore alkalmazásra Franciaországban. Az ország ugyanis az egyik legfontosabb szélenergia-piac Európában. A kormány tervei szerint 2020-ig az összes szélerőmű-kapacitást a jelenlegi 7,5 GW-ról 25 GW-ra kell növelni.