Cégvilág

Mobilalkalmazással is be lehet jelenteni az egyszerűsített foglalkoztatást

Egy új, Android és iOS platformokon elérhető mobilalkalmazás segíti az egyszerűsített foglalkoztatás gyorsabb bejelentését, amely a jövőben akár 20 másodperc alatt is megtehető lesz.

Az EFO 2014 - Egyszerűsített Foglalkoztatás Bejelentés nevű ingyenes alkalmazást a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ) a Budapesti Műszaki Egyetemmel közösen fejlesztette ki. A NISZ és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közös, csütörtöki sajtótájékoztatóján Békei Balázs, a NISZ osztályvezetője hangsúlyozta, hogy az okostelefonos bejelentés az eddigi telefonhívásos és nyomtatványkitöltős beküldési lehetőségét egészíti ki. Hozzáfűzte: január 13-án már 2100 felhasználója volt a nemrégiben indult alkalmazásnak.

Szabó Zoltán Attila, a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója kiemelte: a társaság tavaly több olyan fejlesztést zárt le sikeresen, amely innovációnak tekinthető az államigazgatási informatika területén. Az idén nagy hangsúlyt fektetnek a már megépített rendszereken futó új fejlesztések kialakítására, ennek a folyamatnak az egyik állomása a csütörtökön bemutatott EFO 2014 alkalmazás is.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek