Cégvilág

Ki kellett menekíteni Pelét

Egy budaörsi hipermarketben találkozhattak a magyar futball rajongók az egyetlen háromszoros világbajnok labdarúgóval, Pelét a kaotikussá vált rendezvény végén ki kellett menekíteni a rajongók ostromából.

„Édesanyám azt mondta nekem, kisfiam, te maradsz az egyetlen olyan labdarúgó, aki háromszoros világbajnok” – közölte tegnap Edson Arantes do Nascimento, azaz Pelé a budaörsi Tescóban, arra a kérdésre, lesz-e még a futball történetében még egy háromszoros vb-győztes sportoló.

A brazil futball legendával kissé szürreális módon egy hipermarketben találkozhattak a magyar rajongók az akciós termékek és a játékosztály polcai között. A kordonon belül a magukat ekkor még szerencsésnek érezhető sajtósok, fotóriporterek, az áruház alkalmazottai, kiválasztott fiatal labdarúgók és szülei foglalhatták el, arra várva, hogy a minden idők legjobbjának tartott (sokan gyorsan hozzátették duzzadó magyar kebellel, hogy persze Puskás mellett) játékosával találkozhassanak. A kordonon kívül is szép számmal voltak érdeklődők, az áruház irodai dolgozói fürtökben lógtak az ablakban.

A 92-szeres válogatott dobszó kíséretében vonult be, hatalmas ováció fogadta, megkezdődött a kis színpad és a legenda ostroma. Mindenkit nagy szeretettel meghívott az idei brazíliai vb-re. Az esélyekről annyit mondott, hogy természetesen Brazília lesz az egyik résztvevője a döntőnek. Az európai válogatottak közül esélyesnek tartja Németországot és Spanyolországot, de felhívta a figyelmet a nagy tapasztalatokkal bíró Argentínára, Olaszországra és Angliára. A Fekete Gyöngyszem a színpadon találkozott egykori ellenfelével, Mészöly Kálmánnal is.

Pelé arról is beszélt, hogy készül önéletrajzi filmje, amely 15 éves korától kezdődően az 1970-es, harmadik vb címéig szól. „Nem volt olyan esemény az életemben, amit nem szívesen látnék viszont a mozivásznon, semmit nem bántam meg, amit mondtam, vagy tettem – hangoztatta a futball legenda, aki legjobb filmjeként említette meg a Magyarországon is forgatott a Menekülés a győzelembe című 1981-es alkotást.

Nem lehet tudni, Magyarországnak mikor lesz újra olyan futballistája, mint Puskás Ferenc, aki egyszerre volt tehetséges és intelligens is, ilyen csillagok nem születnek minden nap” – válaszolta Pelé a honfiúi kebel dagasztását kiprovokáló kérdésre. Lapunknak, tevékenységei közül, kiemelte a gyerekkel való foglalkozást, és az ENSZ Gyermekalapjában, az UNICEF-ben betöltött szerepét. Elmondta, ezek nem igazán üzleti tevékenységek, de nevét márkaként több promóció alkalmával is használják.

Lehetőség nyílt a Pelével közös fotózkodásra is, amit például az áruház dolgozói és különböző akciókon nyertes gyerekek nyertek el. Az ostromgyűrűben nem minden lefittyedt szájú gyerek jutott el a sztárhoz, akiknek szülei érthetően méltatlankodtak. Néhány, a színpadot elfoglaló brazil a magyar nyelvű utasításokat semmibe véve önfeledt fotózkodásba, tiltott aláírásgyűjtésbe kezdett Pelével. Biztonsági emberei végül a hatalmas nyomást és a káoszt megelégelve kimenekítették a legendát.

A Tesco áprilistól kezdődő akciójában mintegy félmillió, Pelé nevével ellátott négyféle, Pakisztánban varrt labdát (valamint Kínában készült hátizsákot) lehet majd kedvezményesen, matricákat gyűjtve megvásárolni egy hűségprogram keretében. Az áruházlánc szerint a brazil futball legenda a világ egyik legismertebb arca, ezért kérték fel a promócióra. Pelé 2012 februárjában kezdte el forgalmazni a saját nevét viselő sportmárkát, amelynek az összes marketing és kereskedelmi joga az ő birtokában van.

Pelé világbajnokság sportszer labdarúgás Tesco
Kapcsolódó cikkek