Cégvilág

Siemens-erőmű Dél-Koreában

A Siemens Energy és koreai partnere, a GS E&C 24 hónap alatt felépítették az ország második,gáz-gőz turbinás erőművét. A német konszern egy nagy közel-keleti megrendelést is elnyert.

A 417 megawattos cseppfolyós földgázzal működő erőmű hatásfoka meghaladja a 60 százalékot. Ez a Siemens második erőműve Ázsiában, amely ilyen hatásfokkal rendelkezik. Az Andong erőművet évi 250 indításra, és alig 30 perces felfutási időre tervezték, így különösen rugalmasan reagálhat a koreai árampiac változó követelményeire.

A Siemens, mint konzorcium-vezető nemcsak a kulcsátadásos kivitelezésért volt felelős, hanem az irányítástechnikai rendszert és a fő komponenseket – a gáz- és gőzturbinát valamint a hővisszanyerő gőzfejlesztő kazánt – is szállította.

A konszern ugyanakkor nem csupán a Távol-Keleten talált megrendelőkre. Szaúd Arábiának például 590 millió dollár értékben szállíthat három gőz- és hat gázturbinát valamint kilenc generátort a Samsung C&T koreai építővállalat alvállalkozójaként. A 2017 közepére elkészülő 2 060 megawattos erőmű Mekka tartományt fogja árammal ellátni.

Korea szaúd arábia Siemens erőmű
Kapcsolódó cikkek