Cégvilág

Megtört az Erzsébet-utalvány lendülete

Idén először megtört az Erzsébet-utalvány lendülete.

Eddig 2014-ben minden hónapban túlszárnyalta az utalvány forgalma a tavalyi adatokat, most augusztusban viszont csak 9,7 milliárd forint költésről tanúskodnak a KSH statisztikái, míg 2013 augusztusában ez 10,8 milliárd forint volt. Ez a 9,7 milliárd forint az idei harmadik leggyengébb eredmény, csak februárban és márciusban produkált kisebb forgalmat az Erzsébet-utalvány.

Éves összehasonlításban azonban még így is erősebb 2014, hiszen már közel 90 milliárd forintnyi Erzsébet-utalványt használtak fel a munkavállalók. Konkrétan augusztus végéig összesen 87,9 milliárd forintnyi utalványt költöttek el a felhasználók a KSH adatai szerint, ez 14 milliárd forinttal haladja meg a tavalyi forgalmat. Idén augusztus kivételével minden hónapban többet fizettek az utalvánnyal, mint tavaly, de főleg a januári 19,8 milliárd forintos adat dobja meg a statisztikát. Tavaly összesen 120 milliárd forint forgalmat hozott össze az Erzsébet-utalvány, de ha idén folytatódik ez a tendencia, akkor új rekord születhet, ami könnyen elérheti majd a 130 milliárd forintot is. Ez pedig már mintegy negyven milliárd forinttal haladhatná meg a 2012-es forgalmat, amikor még több riválisa volt az utalványnak.

Guller Zoltánt, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány kuratóriumának elnökét miniszteri biztossá nevezte ki Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere. A miniszteri biztos feladata a Nemzeti Táboroztatási Koncepció kialakítása, valamint az Erzsébet-program fejlesztési irányainak meghatározása. A kinevezés 2015. március 31-ig szól. „Az alapítvány továbbra is törekszik arra, hogy lehetőségeihez mértén minél szélesebb kör számára adhasson esélyt az üdülésre és a pihenésre” – közölte az MNÜA.

Erzsébet
Kapcsolódó cikkek