Cégvilág

Szabálytalanul fizettek ki tízmilliókat végrehajtóknak?

Éveken át szabálytalanul fizethetett ki több tíz millió forintot a végrehajtói kamara a testület vezetőinek – írta a Magyar Nemzet.

A Magyar Nemzet szerint volt végrehajtó, aki még a munkaszüneti napokra is elszámolt járandóságot. A lap arról ír: a köztestület vezetősége egyes tagjainak fizetése gyakran meghaladta az évi tízmillió forintot is, emellett további milliókat vettek ki a kasszából külföldi kiküldetések napidíjaként elszámolva.

A Magyar Nemzet szerint a hozzájuk eljuttatott dokumentumokból az is kiderül, hogy a testület vélhetően éveken át szabálytalanul fizette ki a több tízmillió forintot a vezetőségnek. A szabályzat ugyanis arról rendelkezik, hogy a tiszteletdíjak kifizetését a testület választmányának kell jóváhagynia. Az átvilágításról szóló dokumentumok szerint azonban a vezetők esetében nincsenek hivatalosan aláírt vagy elfogadott kimutatások, azokat csupán elektronikus levelekben lehet fellelni.

A köztestületnél nem takarékoskodtak az informatikai beruházások esetében sem - állítja a lap. A jelentés szerint 2010 és 2014 között 765 millió forintot fordítottak erre a célra, az azonban nem derült ki, pontosan mire is költötték a hatalmas összeget. A tételek között akadt olyan teljesítés is, amelynél a kifizetéshez tartozó szerződés egyáltalán nem lelhető fel. A kamara átvilágítása tavaly év végén kezdődött meg.

végrehajtó
Kapcsolódó cikkek