Több mint 30 magyarországi ismert épület és természeti nevezetesség került fel a Street View-ra, így a nyaralni vágyók mielőtt döntenek többek között az Aggteleki Nemzeti Parkot vagy éppen a Szegedi Nemzeti Színház épületét is bebarangolhatják virtuálisan.

A Google szolgáltatásának segítségével Magyarország autóval megközelíthető helyeit már 2013 óta be lehet járni, tavaly tavasszal pedig több tucat, olyan történelmi, kulturális vagy turisztikai szempontból fontos hely érhető el a Street View-ban, ahol autóval nem, csak különleges, hátizsákra, triciklire vagy éppen zsúrkocsira erősített fényképezőgéppel tudtak dolgozni a cég munkatársai, hogy elkészítsék a felvételeket. A Google tegnapi sajtótájékoztatóján kiderült az is, hogy Magyarországon belül melyek a legnépszerűbb Street View helyszínek. A cég által bemutatott térkép alapján a legtöbb megtekintett utcakép budapesti, de a vidéki nagyvárosokban és a Balaton környékén is szívesen néznek körül a felhasználók.

A Google több toplistát is közzétett, amelyekből kiderült, hogy a hazai nevezetességek közül a Budavári Siklót látogatták a leggyakrabban a Street View segítségével, ezt követte a Halászbástya és a Szent István Bazilika. A tízes toplistára két vidéki helyszín, az egri Dobó István főtér és a szombathelyi Fő tér is felkerült. A legnépszerűbb hazai úticélok listáját pedig az Országház vezeti, vagyis a magyar és külföldi felhasználók ehhez az épülethez kértek legtöbbször útbaigazítást a Google térképszolgáltatásán belül.

A Street View szolgáltatás nem csak a felhasználók számára jelent hasznos információforrást és egyben jó szórakozást is, de az idegenforgalomban, vendéglátásban dolgozók, kulturális intézmények, vállalkozások is világszerte használják. A tapasztalatok szerint ugyanis fontos eszköz a vendégek, turisták érdeklődésének felkeltésében.