Cégvilág

Több mint 8 milliárdot oszthat szét a gazdálkodóknak az MVH

Csaknem 8,4 milliárd forintot oszthat szét a gazdálkodóknak a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) az Európai Unió fel nem használt előző évi krízistartalékából, a támogatást a napokban 65 ezer gazdálkodó kapja meg - írja a Magyar Idők hétfői számában a hivatal tájékoztatására hivatkozva.

Azok a mezőgazdasági termelők jutnak hozzá a visszatérítéshez, akiknek a 2014-es évre megítélt közvetlen támogatás összege meghaladta a 2000 eurót.

Az MVH tájékoztatása szerint Magyarország 26,9 millió euró, azaz mintegy 8,4 milliárd forintot juttathat vissza a gazdálkodóknak. A visszatérítés minden olyan termelőt érint, akinek a területalapú támogatásra jogosult földje meghaladja a kilenc hektárt.

A visszatérítéssel érintett hektárszám mintegy 4,5 millió, és a termelők 37 százaléka, vagyis hozzávetőlegesen 65 ezer gazdálkodó részesülhet a különtámogatásból.

Mint írják, a váláságban lévő tejtermelők járhatnak a legjobban, mivel a 2014-ben működő különleges tejtámogatás révén a teljes 8,4 milliárd forintos összeg 13,3 százalékára, mintegy 1,12 milliárd forintra számíthatnak.

mvh
Kapcsolódó cikkek