Cégvilág

Távozik a 168 Óra éléről Mester Ákos

Április 1-jén távozik a 168 Óra főszerkesztője, Mester Ákos. A lapot a jövőben Tóth Ákos vezeti. Mester Ákos a lapban búcsúzott.

"Több évtized van mögöttem a rádiós pályán, utána több mint 27 újságévfolyam, itt az ideje abbahagyni" - így búcsúzik Mester Ákos.

Mester Ákos a legújabb 168 Órában jelentette be, hogy távozik a lap főszerkesztői posztjáról. Tavaly új tulajdonos vette meg a vállaltan balliberális hetilapot, a Klubrádióba befektető Brit Media Kft.

Tavaly novemberben azt írta Mester, hogy az új tulajdonos megígérte, nem változik a lap politikai irányultsága, finanszírozni fogják a lap veszteségeit és a közösen tervezett fejlesztéseket, egy évig a 168 Óra újságírói és fotóriporteri gárdája a helyén marad, és az alapító főszerkesztő, vagyis Mester Ákos irányítja a lapot továbbra is. Ez utóbbi változik tehát április 1-jén, amely fontos dátum Mester életében, mert a Magyar Rádióban is ezen a napon kezdte 1964-ben, majd ezen a napon rúgták ki 1994-ben. Mester azt is bejelentette búcsúcikkében, hogy a jövő héttől megújuló lapot Tóth Ákos vezeti majd főszerkesztőként - írja az Index.

Tóth Ákos korábban a Népszabadság főszerkesztő-helyettese volt. Mester szakmai tanácsadóként folytatja a lapnál, "csupán segítőtárs szeretnék lenni, semmi több".

Mester azt is írta, reméli, hogy a lap politikai irányultságában és a szellemi magatartásában nem lesz változás. "Bízom abban, hogy a nagyobb szerkesztőségből jó közösség lesz, a 168 Órából pedig - régi személyiségjegyeit és kritikus hangját megőrző - érdekesebb, dinamikusabb újság".

Mester Ákos ezekkel a mondatokkal búcsúzik minden olvasótól: "Nem tudom, Önök hogy vannak vele, de én úgy nézek vissza az elmúlt évtizedekre, mintha közösen vettünk volna részt egy különös közéleti körutazáson. Megtisztelő számomra, hogy ezen a kalandos úton az Önök kalauza lehettem."

mester ákos 168 Óra
Kapcsolódó cikkek