Így választják ki a borokat a fesztiválokra
Jó borok lesznek a Szigeten és a többi nagy fesztiválon – ígéri az idei beszállító, a Borháló. A két alapbor, a Kamocsay Ákos által készített Irsai Olivér és Merlot Rosé a Volton már vizsgázott: tízezer liter fogyott belőlük, a tavalyi mennyiség másfélszerese.
A Borháló öt nagy idei fesztivál, a Volt, a Balaton Sound, a Sziget, a B.my.Lake és a Strand Fesztivál borbeszállítója.
Kathona Krisztián, a társaság beszerzési igazgatója elmondta: a fröccsborok közül a Kamocsay Ákos Irsai Olivérjére és Merlot Roséjára esett a választás. Villánytól Egerig minden lehetőséget megvizsgáltak, és minden bort megkóstoltak, ami megfelel a logisztikai paramétereknek. A Borháló annak érdekében, hogy a bor mindig friss legyen, akár naponta többször is szállít a fesztiválokra. A bort a normál pincehőmérsékletnél jóval hidegebben kell tárolni és szállítani, mert a vendéglátósok nem mindig tudják megoldani a hűtést. A fahordós borok nemcsak emiatt estek ki, hanem azért is, mert nincs két egyforma hordó, így nem garantálható, hogy mindig pontosan ugyanaz a bor kerül a vendéglátóhelyekre.
Újságírói kérdésre válaszolva Kathona Krisztián elmondta, hogy a beszállító számára a fesztiválbor ára adottság, abból visszafelé számolva, az összes költség levonása után kellett megtalálni a maradékba beleférő bort.
A két alapbor mellett a Borháló öt palackozott bort is szállít a Szigetre azoknak, akik valami mást szeretnének. Ez a szortiment a Várszegi Pincészet boraira épül.