Cégvilág

Átadták a BMW egyik legmodernebb központját Budapesten

Átadták a Wallis Motor Pest Kft. új budapesti márkakereskedését, amely Közép-Európa egyik legnagyobb és legmodernebb BMW központja. Az átadást 3-4 éves előkészítés előzte meg (a Hungária körúti helyszín kiválasztásánál fontos szempont volt a láthatóság, a megközelíthetőség), az építkezés pedig 250 napot vett igénybe.

A beruházás értéke megközelíti a három milliárd forintot, az első ütemben a tízezer négyzetméteres telken több mint ötezer négyzetméter hasznos alapterületű komplexum épült - mondta a szerdai megnyitón Antal Péter, a Wallis Motor Pest Kft. ügyvezető igazgatója. Az épületben csak a BMW modellek értékesítésére ezer négyzetméteres teret alakítottak ki - itt kaptak helyet a márka elektromos modelljei is -, a MINI márka is külön részt kapott, ahogyan a BMW motorkerékpárok is. Az ötezer négyzetméteres komplexum felét a szerviz foglalja el. Ezzel a beruházással a Wallis Motor Pest megduplázza szerviz kapacitását, ugyanis ezt követően is üzemel a cég Váci úton található szervize.

A méterén és az építészeti megoldáson túl az épület érdekessége, hogy a smart energy management megközelítés jegyében egy 49 kilowatt teljesítményű, 294 négyzetméter energiatermelő felülettel rendelkező, napelemes erőmű működik benne. Az utószalon energiaszükségletének harminc százalékát és az elektromos autók töltését házi naperőművel biztosítják.

Az épületkomplexum generál tervezője a Wallis korábbi autós kereskedelmi beruházásainál is bizonyított Aspectus Architect Zrt., a kivitelező pedig a Market Építő Zrt. volt. Az informatika térnyerése ellenére sem veszítenek szerepükből a márkakereskedések, hiszen a vevők továbbra is szükségesnek tartják a személyes jelenlétet egy-egy autó vásárlásakor – válaszolta a Világgazdaságnak Antal Péter.

A BMW és a Wallis kapcsolata 22 évre nyúlik vissza Magyarországon – mondta Baudouin Denis, a BMW Magyarország ügyvezető, aki azt is kiemelte, hogy a BMW több modellje – a prémium összkerék meghajtású, és a prémium, elektromos autói – piacvezetők Magyarországon, a MINI világviszonylatban és Magyarországon is értékesítési rekordot ért el idén. Baudouin Denis elégedett az eladási adatokkal, de a szakember a következő években további növekedési lehetőséget lát – mondta lapunknak.

A BMW ugyan gyártóként nincs jelen Magyarországon, de 65 beszállító partnere van nálunk, és ezek a cégek évente egymilliárd euró értékben gyártanak alkatrészeket a BMW számára, amelyek aztán a világ különböző pontján lévő BMW gyárba kerülnek – emelte ki Baudouin Denis.

Wallis Motor Pest Kft.
Kapcsolódó cikkek