Cégvilág

Lakat került az egyik legnagyobb utazási irodára

A Green Travel utazási iroda újabb utazásokat nem szervezhet és nem bonyolíthat le, valamint köteles az úton lévő utasait hazautaztatni, az elmaradt utazásokra befizetett előlegeket és részvételi díjakat teljes összegben visszafizetni - határozott az MKEH. Jelenleg nem tartózkodik külföldön utasuk, tartozásaikat december 6-ig rendezik - közölte a Turizmus Online.

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) hivatalból indult közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálta a Green Travel Nemzetközi Utazási Iroda Kft. utazásszervezői tevékenységét.

Az MKEH az eljárás során rendelkezésére álló adatok alapján döntést hozott, és az utazási irodát hivatalból törölte az utazásszervezői és -közvetítői tevékenységet folytató vállalkozásokról vezetett közhiteles hatósági nyilvántartásból - írja a Turizmus Online.

Az MKEH egyúttal felhívta a QBE Insurance (Europe) Ltd. Magyarországi Fióktelepe biztosítót, hogy szükség esetén az utazási iroda vagyoni biztosítéka terhére a felmerülő intézkedéseket tegye meg. 

A Green Travel a második legnagyobb vagyoni biztosítékot igazoló utazásszervező volt az idén Magyarországon, miután forgalma után törvényi előírás alapján fizetendő kaucióját a korábbi 1,1 milliárdról 1,650 milliárd forintra növelte - olvasható a Turizmus Online oldalán.

turizmus green travel utazási iroda
Kapcsolódó cikkek