Cégvilág

Az új modellektől várja a sikert az Opel

Vegyes évük volt az Opel magyarországi érdekeltségeinek, a szentgotthárdi gyárnak ugyanis a termelési volumen tekintetében – a gazdasági válság óta – még soha sem volt olyan sikeres éve, mint 2016-ban.

Tavaly mintegy 630 ezer motort készítettek Greg Buchal, a szentgotthárdi gyár igazgatója szerint, aki kiemelte, hogy a kétezer főt foglalkozató magyar üzem a General Motors legnagyobb motorgyára Európában. Itt készülnek egyebek között a tavaly januárban az év autójának választott Astra hajtóművei is. Idén a régi típusú gyártási területen a volumen csökkenésére számítanak, a flex motorgyártás területén – amely már csúcsra jár - viszont növekedés várható, így összességében hozzák a tavalyi szintet, vagy akár növekedés is lehetséges – fogalmazott az igazgató. Idén a dízelmotorok iránt nagyobb igény mutatkozik, mint korábban, a cégvezetés reméli, hogy ezt ki tudják majd elégíteni, miközben már a dízelgyártási kapacitás alját súrolják. A 1992 óta működő üzemben – amely az Astra gyárnak is helyt adott – idén februárban legördül a szalagokról a kilencmilliomodik motor, miközben márciusban a flex gyártásban elkészül az egymilliomodik motor.

Az Opel modellek tavalyi értékesítése már nem volt ilyen sikeres, tavaly ugyanis nem sikerült a piac növekedési trendjét követniük, összességében 10536 autót értékesíttetek Magyarországon, és ezzel mindössze a harmadik helyet foglalták csak el – mondta Koncz Gábor, az Opel Magyarország ügyvezető igazgatója. Bár az Astra sikere Európában és Magyarországon is sokat lendített a piacukon, a modell népszerűsége viszont azzal járt, hogy az átlagos 2,5-3 hónapos szállítási határidő az Astra esetében elérhette a fél évet is. A vásárlók körében továbbra is nagy kedvencnek tekinthetőek a városi terepjárók, a SUV autók, amelyek közül az Opel a Mokka nevű modelljével volt eddig jelen a piacon. Idén két új SUV modell jelenik meg a kínálatban, részben ennek is köszönhetően a társaság arra számít, hogy ebben az évben sikerül megfordítaniuk az értékesítési trendet – emelte ki Koncz Gábor.

siker suv Opel modell trend
Kapcsolódó cikkek