Cégvilág

Hatszázmilliós támogatás a Mercedesnek tanműhelyre

622 millió forint költségvetési forrásban részesült a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. a nemzetgazdasági miniszter döntése alapján. A tanműhelyre fordítható támogatás célja a szakképzésben résztvevők számának növelése.

A középszintű duális képzés tanműhelyeire nyújtható támogatás legfőbb feltétele a tanulószerződéses létszám legalább 50 fővel történő növelése. Tanulónként átlagosan legfeljebb 8 ezer eurónak, összességében legfeljebb 2 millió eurónak megfelelő összegű juttatást nyerhet el egy gazdálkodó szervezet tanműhely létrehozására és felszerelésére, amennyiben 27 százalékos önrészt biztosít és vállalja, hogy öt évig fenntartja a létszámot és működteti a tanműhelyt. A további fenntartását a tanulók költségeit adókedvezmények segítik. (Nem csak a Mercedes kaphat támogatást duális képzésre, a kis cégek is százezreket érhet egy-egy tanuló!)

A nemzetgazdasági tárca közlése szerint a szakemberek képzése leghatékonyabb formában a duális képzés keretében valósulhat meg: az elméleti ismereteket a közép-, illetve felsőfokú képző intézményekben szerzik meg a fiatalok, míg a gyakorlati tudást, készségeket vállalatoknál sajátítják el.

NGM szakképzés tanműhely Mercedes-Benz
Kapcsolódó cikkek